Pivnice
Pivnice
V historických pivniciach Kaštieľa Pálffy víno dozrieva už celé storočia a na svojej chuti získava v rovnakých priestoroch aj
v súčasnosti.
Do pôvodných pálffyovských pivníc z čias Kataríny Pálffy sme priniesli moderné technológie aj inovatívne postupy. Aj vďaka tomu sme absolútne sebestační naprieč celým procesom výroby vína, od spracovania hrozna až po plnenie do fliaš. V pivniciach s celkovou kapacitou 200 000 litrov kombinujeme tradičné spôsoby výroby vína s najsúčasnejšími metódami.
Tanková pivnica
Pôvodná pivnica so zachovanými tehlovými klenbami je vybavená nerezovými nádobami s duplikátormi s riadenou teplotou kvasenia. Všetky nádoby sú vybavené aj vlastným inertizačným dusíkovým systémom.
Pivnica, v ktorej sa víno dorába od roku 1580, je v súčasnosti vybavená riadenou cirkuláciou vzduchu, odvetrávaním aj kontrolou hladiny CO2.
Sektová pivnica
Pivnica, v ktorej sa rodia naše sekty vyrábané tradičnou šampanskou metódou od A po Z, je vybavená od kójí na zretie vín cez striasacie stojany „pupitre“ až po technológie na finalizáciu sektov.
V súčasnej sektovej pivnici, ktorá patrí k najstarším častiam zachovaných pôvodných klenbových pivníc, sekty dozrievajú od 12 mesiacov až po niekoľko rokov.
Sudová pivnica
Pivnica rozvoniavajúca vôňou dreva je vybavená sudmi s klasickými objemami (225 l, 300 l a 500 l) aj veľkokapacitnými dubovými a agátovými sudmi s objemom 1500 l a 2 500 l. Súčasťou pivnice je aj historická studňa, ktorá má zásadný vplyv na udržiavanie ideálnej vlhkosti aj teploty.
Moderným prvkom je dataprojektor s prezentáciou filmu Štyri ročné obdobia, ktorý si návštevníci môžu vychutnať počas riadených degustácií vín.
Zažite viajur